Kiudainerikkad toidud

Ämbrisalat 

Toidutare, 27. juuli 2012, 05:34
Maitsev kurgisalat, mis sobib pikemaajaliseks säilitamiseks.

Koostisosad
6 kg Kurk
1.5 kg Porgand
1 kg Sibul
100 g Aedtill
4 sl Sool
2 sl Kristallsuhkur
400 g Õli
4 sl Äädikas

Valmistamine
Koorega kurgid lõika seibideks, sega soola,  tilliga ja piserda peale 0,5 klaasi vees lahustatud 30%-line äädikas. Lase seista 4-6 tundi. Vahepeal sega.
Jämedal riivil riivitud porgand ja hakitud sibul hauta õli ja suhkruga poolpehmeks. Saadud segu sega kurkidega. Siis tõsta salat steriliseeritud purkidesse ja kuumuta 80o C juures 25 min.
Purkide ettevalmistamiseks leota neid ööpäev külmas vees, et kõik, mis seal küljes, kergemini lahti tuleks (ka mikroobid), pese purgid seejärel nõudepesumasinas ning loputa üle keeva veega. Purgikaaned keeda vees lihtsalt läbi.
Purkide steriliseerimiseks kuumutatakse purke 150 kraadises ahjus veerand tundi.