Mehhiko köök

Mehhiko tortiljad 

Toidutare, 22. august 2005, 23:44
Mehhiko tortiljasid võib ka ise valmistada. Täidiseks hakkliha-tomatitäidis salat ja juust.

Koostisosad
6 dl nisujahu
0.75 tl Küpsetuspulber
0.75 tl sool
2.5 dl vesi
300 g *hakkliha
1 tk Sibul
1 sl õli
0.5 purki purustatud tomatid
2 sl tomatipüree
0.5 tl sool
Cayenne'i pipar
2 küünt Küüslauk
lisandiks salatitükid
juustuviilud
taco-kaste

Valmistamine
Sega kuivained omavahel ja lisa need vähehaaval külmale veele. Sõtku elastne tainas ning jaga 8-10 ossa. Veereta need pallideks ja rulli ketasteks (läbimõõduga 20 cm). Küpseta koogid kuumal pannil ilma rasvata mõlemalt poolt. Keeramiseks kasuta puulabidakest. Lao valmis põhjad kuhja ja hoia soojas. Koori ning haki sibul. Kuumuta pannil rasv ja pruunista selles kergelt hakkliha ning hakitud sibul. Lisa sinna purustatud tomatid, tomatipüree, sool, Cayenne´i pipar ja peenestatud küüslauguküüned. Keeda kaste paksuks. Anna kaste ja lisandid lauale koos tortiljapõhjadega. Igaüks täidab tortilja oma taldrikul ise ja sööb seda kahekorra keeratult sõrmede vahelt.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee