Vene köök

Pelmeenid II 

Toidutare, 22. august 2005, 23:17
Pelmeenid - vene hakklihapirukakesed.

Kogus: ühele

Koostisosad
1.5 dl vesi
1.5 dl (150g) sulatatud või või margariin
7 dl (umbes) nisujahu
350 g *hakkliha
1 tl sool
0.25 tl Valge pipar
0.5 tl Majoraan
0.25 tl (küüslaugupulber)
1 tl Sibul
2 l keetmiseks vesi
1 sl sool

Valmistamine
Sega vesi, sulatatud või (margariin) ja nisujahu. Lase tainal 20 minutit külmas kõveneda. Sega hakkliha hulka sool, valge pipar, majoraan (ja küüslaugupulber) ning hästi peeneks hakitud sibul. Rulli tainas kahes osas ilma jahuta hästi õhukeseks. Võta tainast ümmarguse vormiga väikseid kettaid(läbimõõt umbes 6 cm). Pane iga ringi keskele teelusikatäis täidist ja keera need poolkuukujuliseks. Suru servad hästi tihedalt kinni. Painuta otsad kokku. Aja soolvesi keema ja keeda selles pelmeene kolmes jaos. Enne keetmist suru veel servad kokku. Keeda iga jagu 10 minutit. Serveeri pelmeene kuumalt hapukoore ja riivitud juustuga. Antud kogustest saab umbes 50 pelmeeni.