Joobnud marjad
Koostisosad
1.5 l murelid
1 dl *vesi
200 g suhkur
0.5 dl konjak või rumm
1 dl hele liköör (nt Maraschino)
0.5 tl naatriumbensonaat
Valmistamine
Keetke veest ja suhkrust suhkrulahus ning laske sel jahtuda. Segage lahusesse konjak või rumm, liköör ja naatriumbensonaat. Laduge puhastatud marjad väikestesse purkidesse. Valage marjadele külm lahus, nii et need on üleni kaetud, ning sulgege purgid. Pange need potti või kastrulisse. Kuumutage aeglaselt kuni 80°C-ni. Laske 20 minutit seista, seejärel võtke purgid välja ja jahutage kiiresti. Kokteilimarju kasutage jookide, kookide ning magustoitude kaunistamiseks. Muidugi sobivad need ka kokteiliklaase kaunistama.
Kommentaarid (0)