Kiudainerikkad toidud
6. august 2005, 15:14

Vokkpanni-sparglid

Wok-roog sparglitest. Maitseb suurepäraselt õhukeste kalkuniviilude ja krõbedakoorelise saiaga.

Koostisosad
1 sl seesamiseemned
2 sl rapsiõli
750 g puhastatud rohelised sparglid (5 cm tükkidena)
1 peenestatud küüs Küüslauk
0.5 tl Must pipar
0.5 tl suhkur
2 tl seesamiõli
1 sl sojakaste
riivitud ingver

Valmistamine
Kuumutage vokkpann, puistake sellele seesamiseemned ja küpsetage need kuivalt kuldkollaseks (2 minutit). Võtke seemned pannilt ning pange tassi. Kuumutage pannil õli, segage sellesse küüslauk, ingver ja spargel. Praadige kõrgel kuumusel 3 minutit, riputage sekka pipart ja suhkrut ning praadige spargleid pöörates veel minuti jagu. Pritsige sparglite peale seesamiõli, sojakastet ja kuldkollaseid seesamiseemneid ning serveerige kohe. Vokk-sparglid maitsevad suurepäraselt ka õhukeste kalkuniviilude ja krõbedakoorelise saiaga.