Linnuliha retseptid
12. august 2005, 09:44

Hõrk kalkunirull

Kalkunirullid peekoni-porru-juustu täidisega. Lisandiks apelsinikaste ja paprika-spagetid.

Kogus: ühele

Koostisosad
100 g Kalkunifilee
30 g Peekon
30 g Porrulauk
20 g Sulatatud juust
0.5 tk Puljongikuubik
0.5 dl Apelsinimahl
Apelsinikoor
Basiilik (kuivatatud)
0.25 tl Jahu
75 g spagetid
Paprika
1 tk Muna
Koriander
0.5 dl Vesi

Valmistamine
Hakkige peekon ja porru peenikesteks ribadeks. Praadige neid veidi kuumal pannil. Jahutage ning lisage kreemjuust.  Kalkuni rinnafileest lõigake ristikiudu 0,5 cm viilud. Seejärel vasardage neid veidi lihahaamriga, riputage lihale natuke soola ja katke viilud õhukese täidisekihiga. Keerake rullid kokku ning kinnitage puutikkudega. Pruunistage rullid kuumal pannil ja seejärel küpsetage ahjus 180°C juures 8-10 minutit. Kastmeks kuumutage kanapuljong, lisage apelsinimahl, maitsestage riivitud apelsinikoore ja basiilikuga ning paksendage kastmepaksendajaga, võib kasutada ka võis praetud jahu. Kalkunirullide lisandiks sobivad spagetid paprikaga. Spagetid keetke, jahutage külma veega ja lisage õli. Segage, et pasta kokku ei kleepuks. Paprika lõigake väikesteks kuubikuteks. Asetage kuumale pannile spagetid, lisage paprikatükid ja pruunistage veidi kiiresti segades. Viimaks lisage munakollane (munavalge jääb järgi, seda tee ei vaja) , mis tuleb samuti kiirelt pasta sisse segada. Maitsestage soola ja pipraga. Serveerimisel puistake pastale värsket hakitud koriandrit. NB! Pastale lisatava paprika võiks enne kuumal grillil ära kõrvetada nii, et selle koor muutub mustaks. Seejärel koorige kõrbenud koorik ära. See nipp muudab paprika maitse tunduvalt paremaks, huvitavamaks, hõrgumaks.