Vegan toidud
6. august 2005, 11:35

Porgandieskalopp

Vürts annab läbinisti taimepõhisele juurviljahautisele eskaloppi meenutava maitse.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Porgand
0.5 tk Sibul
0.75 sl või
0.75 sl õli
2 dl vesi
0.25 tk köögiviljapuljongikuubik
0.25 tl sojakaste
0.75 lehte Loorber
2.5 tera Vürts
sool
0.25 dl hakitud peterselilehed
0.125 dl hakitud murulauk
lisandiks keedetud kartul ja marineeritud peet

Valmistamine
Puhasta porgandid ja lõigu suurteks tükkideks. Koori ning viiluta sibulad. Prae tükeldatud porgandeid ja sibulaid mõne minuti jooksul võis, aga ära lase pruunistuda. Riputa jahu peale ja vala vesi vähehaaval juurde. Lisa puljongikuubik, sojakaste, loorber ja vürts. Hauta tasasel tulel kaane all, kuni porgandid on pehmed (umbes 25 minutit). Maitsesta soolaga ning sega hulka hakitud petersellilehed ja murulauk. Serveeri keedukartulite ja marineeritud peediga.