Taimetoidu retseptid

Värviline porgandi-kartuligratään 

Toidutare, 6. august 2005, 11:22
Gratineerida võib ju ka ainult kartuleid, aga porgandid annavad gratäänile hoopis parema maitse ja värvi.

Koostisosad
125 g Porgand
125 g jahune kartul
0.25 tl sool
Valge pipar
0.5 purustatud küünt Küüslauk
0.375 tl Rosmariin
0.5 dl riivjuust
0.625 dl 30% rõõsk koor

Valmistamine
Sea ahi 225°C peale. Puhasta porgandid ja kartulid ning lõigu õhukesteks viiludeks. Pane kergelt soolakasse keevasse vette ja keeda 5 minutit. Nõruta keeduvesi ära. Kalla porgandi- ja kartulilõigud kaussi. Lisa sool, pipar, rosmariin, küüslauk ja pool riivjuustust ning sega läbi. Kalla segu ahjuvormi. Vala peale koor ning lõpuks riputa pinnale ülejäänud riivjuust. Küpseta rooga praeahjus keskmisel ahjuvõrel umbes 30 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee