Hommikusöögi retseptid

Prantsuse omlett 

Toidutare, 30. juuli 2005, 04:39
Prantsuse omletti võib serveerida kas täidisega või salati, tomati, kurgi ja leivaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
5 tk muna
5 sl vesi või rõõsk koor või pool üht ja pool teist
0.5 tl sool
1 ml Valge pipar
praadimiseks või või margariin

Valmistamine
Löö munad ükshaaval klaasi ja pane siis kaussi. Lisa vedelik ja maitseained. Klopi munasegu kahvliga lahti, et see oleks ühtlane. Aja rasv üsna kõrge temperatuuri juures suurel teflonpannil kuumaks ja vala omletisegu sellesse. Liiguta segu puukahvliga aeglaselt mööda põhja tõmmates, et vedel hüübimata osa valguks põhja ja äärtesse. Raputa panni, et omlett lahti tuleks, ja vähenda kuumust. Valmis omleti alumine pind on kuldkollane ning pealispind alles niiske ja mahlane. Võta pann tulelt, keera omlett kahekorra ja libista serveerimisvaagnale. Kui kasutad täidist, pane see enne omleti kokkukeeramist selle ühele poolele. Paku prantsuse omleti juurde salatit, tomatit, kurki ja leiba. Omleti täidiseks sobivad riivjuust, singikuubikud, krevetid ja kergelt pruunistatud seened. Toitva omleti saab, kui kasutada täidiseks seene-, spinati- või krevetihautist. Riivjuustu, šampinjoniviile, singikuubikuid, krevette ja maitseürte võib munasegule lisada ka enne küpsetamist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee