Kalatoitude retseptid

Mereannikaste pastale 

Toidutare, 25. september 2005, 15:31
Vahemereline kaste krevettide ja rannakarpidega pastaroogadele.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
50 g Kooritud krevett
0.25 purk Rannakarbid
0.25 tk Sibul
0.5 küünt Küüslauk
0.25 tk Baklažaan
0.625 sl Õli
0.25 purk Purustatud tomatid
Sool
0.125 ml Cayenne'i pipar
0.25 tl Tüümian
0.125 dl Hapukoor
0.125 dl Keefir
Maitseürdid

Valmistamine
Koori krevetid (koorimata krevette osta 100 g inimese kohta) või sulata kooritud külmutatud krevetid ja nõruta need sõelal. Nõruta ka rannakarbid (1 purk on u 100 g). Koori ja haki sibul ning küüslauguküüned. Lõika baklažaan (u 200 g) kuubikuteks või viiludeks. Pruunista suurel pannil rasvas sibul ja küüslauk. Lisa baklažaan ning jätka pruunistamist, samal ajal pidevalt segades, kuni baklažaan omandab pisut värvi. Vala panni sisu potti.
Lisa sinna tomatid (maitse järgi 0.5 kuni 1 purk), maitseained ja toorjuust ning keeda kastet tasasel tulel segades mõned minutit. Pane krevetid ja rannakarbid heamaitselise paksu kastme peale soojenema. Serveeri kastet keedetud pasta juurde.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee