Lõunasöögi retseptid

Vorsti-makaronivormiroog 

Toidutare, 30. juuli 2005, 02:51
Juustukastmega üleküpsetatud vorsti-makaroni-aedviljavorm.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 dl tumedad makaronid
2 sl *õli või margariin
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
2 tk Porgand
1 tükk Juurseller
1 purk purustatud tomatid
1 tl Ürdisool
1 tl Pune (kuivatatud)
400 g rõngasvorst või viinerid
4 dl *piim
1 sl margariin või või
3 sl nisujahu
2 dl riivjuust
1 ml Valge pipar
2 ml sool

Valmistamine
Keeda makaronid pehmeks vastavalt pakendil antud juhendile ning nõruta need. Koori sibul, küüslauguküüs, porgandid ja seller. Haki sibul ja küüslauguküüs ning riivi porgandid ja seller jämeda riiviga. Pruunista aedviljad kergelt pannil kuumas rasvaines. Lisa purustatud tomatid ja maitseained ning keeda kastet 10 minutit. Koori vorst ja lõika see sentimeetristeks kuubikuteks. Määri laiapõhjaline ahjuvorm kergelt margariini või õliga. Pane pool makaronidest vormi ja vala kaste peale. Kata vorstitükkide ning ülejäänud makaronidega. Sega potis piim, rasvaine ja jahu. Kuumuta segades ,kuni kaste hakkab keema. Lisa riivjuust, valge pipar ja sool ning sega kaste ühtlaseks. Vala kaste vormi ja puista peale riivjuustu, kui seda järele jäi. Küpseta vorsti-makaronivormi ahju keskosas 225°C juures umbes 25 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee