Kalatoitude retseptid
29. juuli 2005, 23:28

Marineeritud räimed tilliga

Marineeritud räimed tilliga.

Kogus: ühele

Koostisosad
600 g värske räim
300 g või räimefilee
3 dl vesi
0.5 dl 10% äädikas
2 sl jäme meresool
1.5 dl *vesi
1 sl suhkur
2 sl äädikas
lisaks:
0.5 dl hakitud till
10 tera Vürts
6 tera Valge pipar

Valmistamine
Puhasta, fileeri ja loputa räimed. Pane need kaussi ning vala peale soola ja äädikaga maitsestatud vesi. Lase külmkapis kaanega kaetult 6-12 tundi maitsestuda. Nõruta räimefileed kuivaks ja lao klaaspurki kihiti tilli ning jämedalt purustatud pipra ja vürtsiga. Lase marinaadi ained potis keema, jahuta vedelik ja vala fileedele. Sule purk ning lase räimedel külmas maitsestuda 3-4 ööpäeva. Suvel võib tillile lisaks kääridega juurde lõikuda ka sidrunmelissi või mündi lehti.