Kiudainerikkad toidud

Mahlane kapsa-plaadipirukas 

Toidutare, 3. detsember 2008, 09:08
Kapsa-plaadipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kapsapirukas on eriti maitsev isetehtud muretainast. Rulli tainas võimalikult õhukeseks, nii saad plaaditäie krõbedat ja muredat kapsapirukat.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
6 dl nisujahu
200 g või või margariin
2 dl hapukoor
2 tk muna
0.5 tl sool
0.25 tl sooda
1 tk *keskmine kapsapea
1 sl sool
1.5 tl suhkur
150 g või
0.5 tl Must pipar
3 tk keedetud muna
määrimiseks muna

Valmistamine
Taina valmistamiseks sõelu jahu lauale või suuremasse kaussi, sega juurde sooda ja sool. Tee jahukuhja keskele süvend ja vala sinna munad ning hapukoor, peale tükelda margariin. Haki noaga ja seejärel sõtku ühtlaseks. Pane vähemalt 30 minutiks külma. Lõika tainas pooleks ja rulli kaks plaati. Täidise jaoks lõika kapsas ribadeks, pane potti ja hauta võis 30 minutit. Maitsesta ja lisa tükeldatud munad. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning tõsta tainarulli abil üks tainapooltest plaadile. Kata täidisega ja tõsta peale teine tainapool. Määri munaga ning torka kahvliga augud sisse. Küpseta ahjus 220°C juures 30 minutit. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee