Kiudainerikkad toidud

Marineeritud aedoakaunad 

Toidutare, 26. juuli 2005, 01:43
Marineeritud aedoakaunad.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg aedoakaunad
5 dl vesi
1 sl sool
5 dl *vesi
Aedtill
petersellilehed
1 sl sool
1 sl suhkur
1 sl 30% äädikas

Valmistamine
Aedoakaunad puhastada ja keeta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, nõrutada ning panna purkidesse. Ilusam jääb, kui kaunad pakkida purki püsti, tihedalt üksteise kõrvale. Marinaadi valmistamiseks kuumutada vesi keema, lisada sool ja suhkur ning maitseroheline, keeta mõni minut. Pott võtta tulelt ja lisada äädikas. Kuum marinaad valada ubadele ja purgid katta kaanega ning kuumutada keevaveenõus 80°C juures (vesi kahiseb). Liitrisi purke tuleb kuumutada 20 minutit. Purgid võtta veest välja, sulgeda õhukindlalt ja jahutada kiiresti.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee