Marineeritud aedoakaunad
Kogus: ühele
Koostisosad
1 kg aedoakaunad
5 dl vesi
1 sl sool
5 dl *vesi
Aedtill
petersellilehed
1 sl sool
1 sl suhkur
1 sl 30% äädikas
Valmistamine
Aedoakaunad puhastada ja keeta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, nõrutada ning panna purkidesse. Ilusam jääb, kui kaunad pakkida purki püsti, tihedalt üksteise kõrvale. Marinaadi valmistamiseks kuumutada vesi keema, lisada sool ja suhkur ning maitseroheline, keeta mõni minut. Pott võtta tulelt ja lisada äädikas. Kuum marinaad valada ubadele ja purgid katta kaanega ning kuumutada keevaveenõus 80°C juures (vesi kahiseb). Liitrisi purke tuleb kuumutada 20 minutit. Purgid võtta veest välja, sulgeda õhukindlalt ja jahutada kiiresti.
Kommentaarid (0)