25. juuli 2005, 23:33
Punasesõstrakook II
Purukattega punasesõstrakook.
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
75 g sulavõi
1.5 dl suhkur
3 dl nisujahu
1 tl söögisooda
2.5 dl hapupiim
1 tk muna
200 g punased sõstrad
Valmistamine
Sulavõi, suhkur ja jahu segada omavahel hästi läbi, saab teralise taina. 1 dl tainast panna kõrvale puistesegu valmistamiseks. Ülejäänud tainale lisada söögisooda, hapupiim ja muna ning segada ühtlaseks. Seejärel panna tainas võitatud koogivormi (läbimõõt umbes 27 cm). Peale asetada marjad ning nendele riputada puistesegu. Küpsetada ahjus 225°C juures umbes 20 minutit. Kui kooki teha plaadikoogina, tuleb kogused suurendada kahekordseks.
Kommentaarid (0)