Küpsetised
25. juuli 2005, 21:30

Vaarikakook

Vaarikakook pähklitega.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g nisujahu
200 g kaerahelbed
250 g toasoe või
175 g hele suhkrusiirup
veidi fariinsuhkrut
1 sidruni riivitud koor
100 g röstitud seedripähklid (seedermänniseemned)
250 g värsked vaarikad

Valmistamine
Määri kandiline (23 cm) koogivorm võiga. Näpi jahu, kaerahelbed ja või kausis puruseks seguks. Lisa siirup, suhkur, sidrunikoor ja 3/4 seedripähkleist. Sega ja suru ühtlaseks niiskeks massiks. Pane 2/3 segust vormi ning suru hästi kergelt kokku. Puista peale vaarikad, ülejäänud purusegu ja seedripähklid. Küpseta ahjus 190°C juures 35-40 minutit, kuni kook on pealt kuldne. Võta ahjust välja, lõika 12 ruuduks ning lase vormis jahtuda.