Salati retseptid

Pärlisalat 

Toidutare, 25. juuli 2005, 19:34
Salat kollastest ja punastest kirsstomatitest ning friseesalatist. Sobib nii grillitud sea- kui ka veiseliha juurde.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g friseesalat
150 g punased kirsstomatid
150 g kollased kirsstomatid
100 g röstitud seesamiseemned
värskelt jahvatatud must pipar
sool maitse järgi
1 tl *valgeveiniäädikas
3 sl seesamiseemneõli (võib asendada oliivõliga)
1 sl mahedamaitseline sinep
veidi riivitud sidrunikoort
3 sl 100% ananassimahl

Valmistamine
Pese tomatid ja nõruta liigsest veest. Tee tomatitesse tikuga väikesed augud (et tomatid maitsestuksid). Pese friseesalat, kuivata liigsest veest, rebi salatilehed näpu vahel väiksemateks ribadeks ja aseta kaussi. Lisa tomatid. Puista juurde röstitud seesamiseemned ning sool. Sega salat kergelt läbi ja valmista kaste: sega komponendid omavahel. Vala kaste salatile, kuid ära sega. Lase salatil kuni 20 minutit maitsestuda. Sobib nii grillitud sea- kui ka veiseliha juurde.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee