Lõunasöögi retseptid
7. juuli 2005, 00:18

Suvine köögiviljasupp

Suvine köögiviljasupp sulatatud juustu ja viineritega. Võib kasutada ka külmutatud köögivilju.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 l puljong
1 l või vesi
2 tk puljongikuubik
600 g köögivili (porgand,sibul, kaalikas,pea-,lill-,roos-,spargel- ja hiina kapsas, hernes,aeduba,mais)
1 väike karp sulatatud juust &#034Merevaik&#034
100 g viiner või sardell
hakitud petersell, till või murulauk

Valmistamine
Vesi kuumutada keema, lisada puljongikuubikud. Puljongisse panna valmimise järjekorras kuubikuteks või kangideks lõigatud köögivili ning keeta see peaaegu pehmeks. Lisada samuti kuubikuteks või kangideks lõigatud viiner või sardell, lõpuks väikeste tükkidena sulatatud juust. Juustutükkidel lasta lahustuda ja supp ongi valmis. Serveerimisel raputada peale hakitud maitserohelist.