Linnuliha retseptid

Hõrk kanasalat 

Toidutare, 7. juuli 2005, 00:06
Kanasalat pasta, kurgi, marineeritud ploomide, õuna ja munaga hapukoore-majoneesikastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g keedetud pasta (1/4 pakki toorest pastat)
250 g keedetud kana või broileriliha
100 g marineeritud ploomid (kivideta)
100 g värske kurk
2 tk keedetud muna
1 tk suur õun
1 dl *majonees
1 dl maitsestamata jogurt või hapukoor
1 sl sidrunimahl
suhkur
riivitud muskaatpähkel
aluseks salatilehed
peale hakitud murulauk või sibulapealsed

Valmistamine
Esmalt valmistada salatikaste ja lasta sel külmikus seista. Broileriliha lõigata suuremateks kuubikuteks, ploomid lõigata pooleks või neljaks. Muna, kurk ja õun suuremateks kuubikuteks. Laiemasse madalasse salatikaussi või vaagnale panna esmalt loputatud ja nõrutatud salatilehed, sellele kihiti salatiained. Kõige alumiseks kihiks pasta, sellele kanaliha, seejärel õun, muna, ploomid ja kurk. Igast komponendist peaks jätkuma kaheks kihiks. Peale riputada kindlasti kanalihatükke ja kurgikuubikuid. Kaste valada salatile, peale riputada hakitud maitserohelist. Salat katta toidukilega ja panna kuni serveerimiseni külmikusse maitsestuma. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.