Kalatoitude retseptid

Grillitud vikerforell 

Toidutare, 6. juuli 2005, 23:03
Grillitud vikerforell kurgikastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 viilu forellifilee
sool
suhkur
jahvatatud valge pipar
hakitud till
1 tk *suur värske kurk
1 dl kalapuljong
3 dl rõõsk koor
sool
jahvatatud valge pipar
veidi võid
1 sl hakitud murulauk
ühe sidruni mahl

Valmistamine
Soolast, suhkrust, piprast ja hakitud tillist segada maitsesegu. Kalafileed hõõruda maitseseguga ning lasta toidukilega kaetult külmikus seista. Koor kuumutada keema ja keeta mõni minut tasasel tulel. Kurk koorida, poolitada pikuti, eemaldada seemned ja viilustada. Kurgiviilud lisada keevale koorele, lisada ka veidi kalapuljongit ja keeta, kuni kurgiviilud on pehmed. Kaste maitsestada sidrunimahla, soola ja pipraga. Kastmesse kloppida sisse väikesed külma või kuubikud ning lisada hakitud murulauk. Forelliviilud pintseldada võiga ja grillida paar minutit kummaltki poolt. Lisandiks sobivad keedetud kartulid, kartulipuder või -püree, maitsestatud keedetud riis.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee