Marja-vahukoorevaht
Kogus: kuuele
Koostisosad
5 dl piim
2 dl suhkur
6 tk munakollane
10 g Želatiin
3 dl vaarika- või maasikapüree
5 dl 35% rõõsk koor
Valmistamine
Kreemi võib valmistada külmutatud marjadest või külmutatud toorhoidisest. Viimasel juhul tuleb suhkrukogust muidugi vähendada. Piim kuumutada paksupõhjalises nõus keema. Munakollased vahustada suhkruga ja lisada pidevalt segades keevale piimale. Segu kuumutada seda kogu aeg segades, kuid keema ei lasta. Pidevalt segades lisada leotatud ja sulatatud želatiin, seejärel marjapüree. Segu jahutada. Koor vahustada ning lisada jahtunud kreemipõhjale ettevaatlikult segades. Kreem panna kas ühte suuremasse või mitmesse väiksemasse vormi tarduma. Selle võib panna tarduma ka magustoidupokaalidesse või -kausikestesse. Vormis tardunud kreem lüüa välja vahetult enne serveerimist. Lisandiks sobib šokolaadikaste.
Kommentaarid (0)