Lõunasöögi retseptid

Salat liha ja seentega 

Toidutare, 6. juuli 2005, 19:17
Salat liha, seente ja paprikaga hapukoorekastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g külm praeliha,grillitud liha,sink,suitsuliha või -vorst
1 purk konserveeritud šampinjonid või marineeritud seened
1 tk salatisibul
0.5 tk punane paprika
0.5 tk väike lehtsalati pea
50 g või hiina kapsas
2 sl hakitud maitseroheline
1 dl *hapukoor
või 0.5 dl hapukoort ja 0.5 dl majoneesi
1 tl mädarõigas
1 tl sidrunimahl
sool
Must pipar

Valmistamine
Kastmeained segada omavahel ja kaste maitsestada sidrunimahla, soola ning pipraga. Kaste panna külmikusse maitsestuma. Praeliha lõigata peenikesteks ribadeks või väikesteks kuubikuteks. Paprikakaunal lõigata ära varrepoolne ots, eemaldada seemnekoda ja valged membraanid. Viljaliha lõigata peenikesteks ribadeks või väikesteks kuubikuteks. Salat lõigata või rebida ribadeks. Taldrikule seada esmalt salatiribad. Ülejäänud salatikomponendid segada kergelt omavahel. Valada peale kaste ja segada ettevaatlikult läbi. Salat tõsta taldrikule salatilehtedele, peale riputada maitserohelist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee