Magustoidud

Kohev kohupiimavorm 

Toidutare, 6. juuli 2005, 18:38
Koheva kohupiimavormi juurde sobib marjakissell, mahlakaste või ka külm piim.

Koostisosad
400 g kohupiim
4 sl või
2 sl nisujahu
3 dl piim
Vanill- või vanilliinsuhkur
3 tk muna
1 dl suhkur
2 dl rosinad

Valmistamine
Või sulatada paksupõhjalises keedunõus. Lisada nisujahu ja kuumutada segades, kuni jahu muutub teraliseks, kuid värvus ei muutu. Lisada piim, kuumutada keema ja keeta tasasel tulel 2-3 minutit, jahutada veidi. Munavalged vahustada tugevaks vahuks. Munakollased vahustada suhkruga. Lisada vanillsuhkur, peenestatud kohupiim, rosinad ja piimakaste. Lõpuks lisada ettevaatlikult segades vahustatud munavalged. Sega panna võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi ning küpsetada ahjus 180°C-200°C juures umbes 30 minutit. Vormi serveerida küpsetusnõus kohe pärast valmimist. Koheva kohupiimavormi juurde sobib marjakissell või mahlakaste, ka külm piim.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee