Kiudainerikkad toidud

Kohupiima-saiavorm porgandiga 

Toidutare, 6. juuli 2005, 18:40
Mõnus ja lahe magustoit. 

Koostisosad
250 g kohupiim
3 tk suur porgand
250 g sai
2.5 dl piim
5 tk muna
3 sl suhkur
veidi soola
või vormi määrimiseks
Riivsai

Valmistamine
Porgandid keeta koorega, jahutada, koorida ja riivida jämedal riivil. Sai lõigata viiludeks ning leotada piimas. Munad vahustada suhkruga. Kohupiim hõõruda lahti. Lisada sai, munad, riivitud porganid ja veidi soola. Segu tõsta võiga määritud ning riivsaiaga ülepuistatud vormi ja küpsetada praeahjus 180°C juures umbes 40 minutit. Serveerida kuumalt küpsetusvormis kohe pärast valmimist. Vormi juurde sobib hästi mahlakaste või külm piim.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee