Magustoidud

Kohupiimaklimbid vanillikastmega 

Toidutare, 6. juuli 2005, 18:40
Magustoit. Klimbid ja kastme võib serveerida koos või eraldi.

Koostisosad
250 g kohupiim
1 tk muna
2 sl nisujahu
1 sl suhkur
sool
2 dl *piim
2 tk munakollane
1 sl suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Munad vahustada suhkruga. Kohupiim peenestada (kas köögikombainis või suruda läbi sõela). Lisada suhkruga vahustatud munad, jahu ja suhkur ning segada ühtlaseks massiks. Teelusikaga vormida väikesed klimbid ja keeta neid vähese soolaga maitsestatud vees. Klimbid on valmis, kui tõusevad pinnale. Klimbid korjata vahukulbiga vaagnale ja jahutada. Kastme valmistamiseks vahustada munakollased suhkruga, lisada vanillsuhkur. Piim kuumutada keema. Munasegule lisada veidi kuuma piima, segada ühtlaseks ning segu lisada ülejäänud piimale pidevalt segades. Kastet kuumutada pidevalt segades tasasel tulel või veevannil kuni tihenemiseni, maitsestada. Kastet ei tohi keema lasta. Klimbid ja kastme võib serveerida koos või eraldi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee