Veiseliha retseptid

Madruseroog 

Toidutare, 5. juuli 2005, 10:28
õllega maitsestatud vormiroog.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g veise kintsuliha
2.5 tk kartul
0.75 tk Sibul
0.75 dl vesi
0.25 tk lihaleemekuubik
0.5 dl hele õlu
pipar (purustatud)
sool

Valmistamine
Koori kartulid ja lõika paksemateks viiludeks. Peenesta kooritud sibulad. Kata sügava ahjuvormi põhi kartuliviiludega, raputa peale kolmandik sibulahaket. Prae viiludeks või pikkadeks ribadeks lõigatud liha õlis kiiresti mõlemalt poolt pruuniks. Tõsta kolmandik lihast vormi, raputa peale pipart ja veidi soola. Ehita samamoodi veel kaks kihti, lõpeta kartuliviiludega. Nirista pinnale sikasakiliselt veidi õli ja raputa peale soola-pipart. Mõõda vesi pannile, lisa pudendatud leemekuubikud ja keeda läbi, kaapides praadimisel tekkinud sette puulusikaga panni küljest lahti. Kalla pannileem ja õlu ühest nurgast vormi, kata see tiheda kaane või fooliumiga. Eelkuumuta ahi 125°-ni. Aseta vorm otse ahjupõrandale umbes pooleks tunniks ehk kuni vedelik keema hakkab, seejärel küpseta restil 2 – 3 tundi. Mida pikem küpsemisaeg, seda maitsvam saab roog. Kui vormi kate pole piisavalt tihe, pead ehk lõpupoole keeva vett juurde lisama.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee