Belgia õllekalkun
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
0.5 kg kalkun
sool
pipar
37.5 g või
0.25 sl jahu
0.5 sl tomatipüree
2 dl hele õlu
Tüümian
0.5 tk Loorber
Valmistamine
Hõõru kalkun üleni sisse soola ja pipraga. Sulata 75 g võid paksupõhjalise keedunõu põhjas. Pruunista kalkun üleni, seda perioodiliselt ringi keerates. Tõsta välja. Kuumuta jahu võis läbi, lisa tomatipüree. Lisa peene nirena õlu, pidevalt segades. Tõsta kalkun õllekastmesse, lisa loorber ja tüümian ning ülejäänud või. Kata kaanega ja hauta väga madalal kuumusel umbes 2 tundi. Serveeri prae juurde ahjuõunu ja kartulipüreed.
Kommentaarid (0)