Linnuliha retseptid

Belgia õllekalkun 

Toidutare, 5. juuli 2005, 10:19
Maitsev kalkunipraad ahjuõunte ja kartulipüreega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.5 kg kalkun
sool
pipar
37.5 g või
0.25 sl jahu
0.5 sl tomatipüree
2 dl hele õlu
Tüümian
0.5 tk Loorber

Valmistamine
Hõõru kalkun üleni sisse soola ja pipraga. Sulata 75 g võid paksupõhjalise keedunõu põhjas. Pruunista kalkun üleni, seda perioodiliselt ringi keerates. Tõsta välja. Kuumuta jahu võis läbi, lisa tomatipüree. Lisa peene nirena õlu, pidevalt segades. Tõsta kalkun õllekastmesse, lisa loorber ja tüümian ning ülejäänud või. Kata kaanega ja hauta väga madalal kuumusel umbes 2 tundi. Serveeri prae juurde ahjuõunu ja kartulipüreed.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee