Kiudainerikkad toidud

Õlletainas frititud õunad 

Toidutare, 5. juuli 2005, 08:55
Samal viisil võid friteerida diagonaalselt tükeldatud banaane.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.5 dl jahu
sool
0.375 dl õlu
0.25 tk muna
0.5 tk munavalge
0.75 sl Kristallsuhkur
125 g Kurgirohi
1.25 dl õli

Valmistamine
Klopi muna õllega läbi, lisa sool. Lisa jahu läbi sõela, segu samal ajal mikserdades. Lase 30 minutit seista. Vahusta munavalged suhkruga elastseks läikivaks vahuks, kalla taigna peale ja tõsta suure lusikaga segamini. Kuumuta õli 175°-ni ehk kuni niiske kahvel tekitab õlis ägeda särina. Kasta paar õunarõngast taignasse ja küpseta õlis kuldpruuniks. Tõsta kahekordse köögipaberiga kaetud ajuplaadile ja hoia lahtise uksega soojas ahjus kuni ülejäänute valmimiseni. Serveerimisel paku juurde vedelat mett või puuviljakastet.
 
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee