Inglise ja Iiri köök

Welsh rarebit 

Toidutare, 5. juuli 2005, 08:50
Keskajast pärinev Briti saarte populaarne õllesuupiste, mille keldikeelne nimi on caws pobi.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.625 g Chesire või Emmentajuust
12.5 g või
0.625 dl hele õlu
0.25 tl sinep
pipar
0.25 sl Worcestershire kaste
Cayenne'i pipar
2 viilu röstsai
Paprika (jahvatatud)

Valmistamine
Ava õllepudel juba hommikul, et gaas haihtuks. Rösti saiaviilud mõlemalt poolt, lao üksteise kõrvale fooliumiga kaetud ahjuplaadile, hoia lahtise uksega kuumas praeahjus. Sulata või väikeses paksupõhjalises anumas väga madalal kuumusel. Lisa pisikesteks kuubikuteks lõigatud juust ning lase segades aeglaselt sulada. Sega maitseained vähese õllega ning kalla segades sulanud juustu juurde. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades ülejäänud õlu ning kuumuta segades, kuni segu on täiesti ühtlane, ära mingil juhul lase keema tõusta! Jaga segu kuumadele röstisaiadele ja riputa peale veidi jahvatatud paprikat. Kaunista rohelise salati ja tomatisektoritega ja serveeri otsekohe õlle juurde suupisteks.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee