Ülepanni hakklihapirukas
, 15. jaanuar 2008 14:29
Ülepanni hakklihapirukas
Maitsev kuum pirukas sobib suurepäraselt lõuna- või õhtusöögiks. Valmista kõrvale suur kausitäis toorsalatit ja kõigil on kõht täis.
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
1 kg lehttainas
1 kg *hakkliha
4 tk suur sibul
praadimiseks või
1 tl Rosmariin
0.5 tl Tüümian
sool
Must pipar
4 dl riivjuust
300 g seened
4 tk muna
4 dl hapukoor
2 sl jahu
8 tk keskmine tomat
kaunistamiseks petersell
1 kg lehttainas
1 kg *hakkliha
4 tk suur sibul
praadimiseks või

1 tl Rosmariin
0.5 tl Tüümian
sool
Must pipar
4 dl riivjuust

300 g seened
4 tk muna
4 dl hapukoor

2 sl jahu
8 tk keskmine tomat
kaunistamiseks petersell
Valmistamine
Koori ja haki sibulad. Pruunista koos hakklihaga võis. Maitsesta ning lase jahtuda. Sega samal ajal omavahel riivjuust, munad, hapukoor ja jahu. Maitsesta soola ning pipraga. Lõika tomatid neljaks. Rulli tainas ja kata sellega suure kõrgemate äärtega ahjuplaadi põhi ning ääred (tainas võiks rippuda veidi üle äärte). Vala hakklihamass tainale. Lao peale seened. Vala peale juustu-koore segu ja lao tomatisektorid kaunilt kõige peale. Raputa tomatitele veidi soola-pipart. Küpseta pirukat praeahjus 200°C juures 25 minutit. Puista üle hakitud peterselliga ja serveeri koomalt toorsalatiga. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.