Kiudainerikkad toidud

Tervislik sibulapirukas kaerahelbepõhjal 

Toidutare, 11. juuni 2009, 20:35
Tervislik sibulapirukas 
Selle sibulapiruka teeb tõeliselt hõrguks mure kaerahelvestega tainapõhi, mahlane sibulatäidis ning teadmine, et pirukas on tervislik.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g Või
2 dl Kaerahelbed
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
2 dl Porgand, riivitud
TÄIDIS
4 tk Sibul
1 sl Või või õli
2 dl Piim
2 tk Muna
0.5 tl Sool

Valmistamine
Sega riivitud porgand kaerahelveste, pehme margariini ja eelnevalt soola ning küpsetuspulbriga segatud jahuga. Suru tainas ümmarguse 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja äärtele. Pane pooleks tunniks külma. Samal ajal lõika sibulad ketasteks ning prae võis kuldkollaseks. Klopi lahti munad. Sega hulka piim ja sool. Küpseta põhja praeahjus 200°C juures 15 minutit. Laota eelküpsetatud põhjale sibularattad ja kalla peale muna-piima segu. Küpseta pirukat praeahjus 180°C juures veel 20 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee