Tervislik sibulapirukas kaerahelbepõhjal
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
100 g Või
2 dl Kaerahelbed
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
2 dl Porgand, riivitud
TÄIDIS
4 tk Sibul
1 sl Või või õli
2 dl Piim
2 tk Muna
0.5 tl Sool
Valmistamine
Sega riivitud porgand kaerahelveste, pehme margariini ja eelnevalt soola ning küpsetuspulbriga segatud jahuga. Suru tainas ümmarguse 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja äärtele. Pane pooleks tunniks külma. Samal ajal lõika sibulad ketasteks ning prae võis kuldkollaseks. Klopi lahti munad. Sega hulka piim ja sool. Küpseta põhja praeahjus 200°C juures 15 minutit. Laota eelküpsetatud põhjale sibularattad ja kalla peale muna-piima segu. Küpseta pirukat praeahjus 180°C juures veel 20 minutit.
Kommentaarid (0)