Võileivade retseptid

Rikkad rüütlid ehk kadunud sai 

Maire Suitsu, 3. detsember 2008, 12:20
Munapiimas leotatud ja pannil üle küpsetatud saia nimetavad soomlased vaesteks rüütliteks. Nõnda on üsnagi loogiline, et vahukoore, keedise või marjadega variant saab nimeks rikkad rüütlid. Ingliskeelne kokakirjandus kasutab millegipärast nime french toast ehk röstleib prantsusepäraselt, prantslased ise aga hoopiski pain perdu ehk kadunud leib.

pool pikka saia
 
Immutamiseks:
5 dl piima
2 tl vanillsuhkrut
(2 sl suhkrut)
3 muna
 
Praadimiseks:
heamaitselist õli või võid
 
Lisandiks midagi järgnevast:
värskeid või kompotimarju
keedist
vahukoort
tolmsuhkrut
-
Lõika veidi kuivanud saiast 12 kahe sentimeetri paksust viilu. Värsked saiaviilud pane eelmisel õhtul või mõned tunnid varem lauale kuivama ja keera neid vahetevahel. Klopi munad teiste ainetega lahti. Kui lisandid on väga magusad, ära suhkrut lisa. Lao saiaviilud lamedale kandikule ja nirista võimalikult ühtlaselt munapiimaga üle. Kui vedelik on imendunud, küpseta saiaviilud vähese rasvainega madalal kuumusel mõlemalt poolt pruuniks. Serveeri soojalt koos külma piimaga

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee