Vardavõileivad
Kogus: ühele
Koostisosad
0.25 tk pikk sai
1 sl majonees
0.5 sl tomatikaste
0.5 sl jahu
50 g Austerservik
0.25 tk pikk sai
1 sl majonees
0.5 sl tomatikaste
0.5 sl jahu
50 g Austerservik
0.25 dl vesi
0.25 dl hapukoor 20 %
0.125 tl Sidrunipipar
sool
25 g riivitud juust
0.25 dl vesi
0.25 dl hapukoor 20 %
0.125 tl Sidrunipipar
sool
25 g riivitud juust
Valmistamine
Lõika saiast 24 kahe sentimeetri paksust viilu ja torgi need külgepidi (lamedalt) kolmekaupa 8 pikale vardale. Määri iga viilu peale veidi tomatipüree ja majoneesi segu. Lõika seened tükikesteks ja pane kuumale pannile, kuumuta segades, kuni vesi aurustub. Lisa jahu ja kuumuta segades minut aega, seejärel lisa vesi ja veidi aja pärast ka hapukoor ning maitseained; lase paar minutit väikesel tulel podiseda ja paksuks haududa. Jaga segu saiaviiludele, raputa riivjuustuga üle, lao vardad ahjuplaadile ning küpseta 250° juures 5–7 minutit ehk kuni juust hakkab sulama. Serveeri kohe.Hea teada !Loomulikult võid siingi ära kasutada niisuguseid toidujääke nagu hakkliha-, vorsti- või seenekaste; huvitavaid ideid võid leida ka täidetud saiapaatide ja saiapätsi retseptidest.
Kommentaarid (0)