Hommikusöögi retseptid
26. juuni 2005, 12:40

Täidetud saiad

Vürtsika täidisega saiad

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
0.5 tk pikk sai
0.5 sl või
Küüslaugusool
TÄIDIS
0.5 tk Sibul
0.5 sl õli
0.5 sl vesi
75 g hakkliha
tshillisalsa või -ketshupi
must pipar (jahvatatud)
sool
1 tk Tomat
0.5 dl riivitud juust

Valmistamine
Kuumuta peenestatud sibulat õli ja vee segus keskmisel kuumusel 6–7 minutit, tõsta vahukulbiga pannilt ära. Pane pannile lahtinäpitud hakkliha ja kuumuta segades, kuni punane värvus kaob, maitsesta tugevalt pipra, soola ja vürtsikastmega. Sega juurde sibul ja tükeldatud tomatid. Lõika pikad saiad esmalt kaheks, seejärel lõika pealt ära kaaneosa  ja õõnesta ka veidi sisu välja, kasuta need muudes roogades. Sega pehme või küüslaugusoolaga ja määri sellega õõnsuste siseküljed. Täida saiad hakkliha-sibula-tomatiseguga, nirista peale veel vürtsikastet ning raputa üle riivjuustuga. Küpseta ahjuplaadil 15 minutit 200° juures, kuni juust hakkab pruunistuma. Lõika suure terava noaga väiksemateks tükkideks. Hea teada ! Lisaks eelmisele tulevad täidistena arvesse ka oa-hakklihahautis, paksud hästimaitsestatud seene- või hakklihakastmed vm mahlased segud, mis võivad olla ka eelnevate lõunasöökide ülejääk. Hästi sobivad täidiseks vorsti-, singi-, kana- või praetükikesed või nõrutatud tuunikala- või lõhekonserv. Nirista valitud toiduaine üle kas meelepärase vürtsikastmega, majoneesi ja vürtsikastme seguga või siis ainult majoneesiga. Teise variandina võid lõigata saiasse pika sügava lõhe ja tõmmata selle veidi laiemalt lahti; soovi korral võid ka osa sisu välja õõnestada. Tõsta lõhesse soovikohast täidist ja riputa peale riivjuustu. Mähi sai fooliumisse ja kuumuta ahjuplaadil 200° juures 20 minutit. Kui soovid krõbedamat koorikut, küpseta saia veel 5 minutit ilma fooliumita. Lõika sai tükkideks ja serveeri kohe kas omaette eineks või ka püreesupi lisandiks.