Lõunasöögi retseptid

Hautatud hakklihakoogid 

Toidutare, 26. juuni 2005, 11:02
Sojakastmega maitsestatud hakklihakoogid

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
150 g hakkliha
1 dl kohvikoor
0.75 sl sojakaste
0.25 dl tshillisalsa või -ketshupi
0.25 tk lihaleemekuubik

Valmistamine
Vajuta hakkliha ühtlaseks lamedaks kettaks ja jaga see noaga kuueks või kaheksaks sektoriks. Vali pann, mille pinna koogid parsjasti ära katavad ja pruunista koogid mõlemalt poolt kuumas õlis. Kalla siis pannile kohvikoor, sojakaste ja tðillisalsa, lisa ka pudendatud leemekuubik. Vedelik peaks alguses kooke peaaegu katma. Hauta hakklihakooke 15–20 minutit, paar korda keerates, kuni koogid nad on läbi küpsenud ja hästi maitsestunud. Viimistle kokkukeenud kastme maitse, tõstes teravust tðillikastme abil, maitse mahendamiseks aga lisades koort või vett. Paku juurde kookide küpsemise ajal keedetud lintnuudleid või kiirriisi. Hästi sobib ka kaane all madalal kuumusel läbi kuumutatud jääkriis, millele on auru tekitamiseks juurde segatud veidi vett.   

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee