Hommikusöögi retseptid

Vorsti-sibula pastakaste 

Toidutare, 26. juuni 2005, 10:51
Vorsti-sibula pastakaste tomatiga

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
0.25 tk salatisibul
0.25 sl õli
0.5 sl vesi
75 g viiner
0.25 sl jahu
0.25 purk purustatud tomatid
0.25 dl vesi
25 g hapukoor
0.125 tl must pipar (jahvatatud)
0.5 tl Paprika (jahvatatud)
sool

Valmistamine
Peenesta suur sibul ja hauta õli ja vee segus madalal kuumusel, kuni vesi aurub; tõsta sibul vahukulbiga pannilt ära. Suurenda pliidikuumust ja kalla pannile viineriviilud ning prae pruuniks. Riputa peale jahu, sega läbi ning kalla korraga juurde külm vesi ja seejärel tomatihoidis. Sega hästi läbi, lisa hapukoor või piim, maitseained ja sibul ning hauta madalal kuumusel 6–7 minutit. Paku keedetud pasta või riisi kõrvale; eelmise päeva jäägid võid otse kastmes läbi kuumutada. NB! Kui soovid mahedama maitsega kastet, kasuta piima; hapukoor jäägu neile, kellele meeldib hapukas maitse.