Lõunasöögi retseptid
26. juuni 2005, 09:22

Pastakook

Maitsev panniroog

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.5 tk muna
0.25 tl sool
0.25 dl piim
1.25 dl keedetud spagetid
0.125 tl must pipar
0.25 tl Pitsamaitseaine
Petersell
0.25 sl õli
25 g riivitud juust

Valmistamine
Klopi munad soola ja piimaga lahti, sega juurde spagetid, maitseained ning hakitud petersellilehed. Kuumuta pannil õli ja tõsta pool spagetisegu pannile, vajuta lusikaga tasaseks. Raputa peale riivjuust, kata ülejäänud spagetiseguga ja suru jälle tasaseks. Küpseta väikesel kuumusel 7–8 minutit. Koogi ümberkeeramiseks libista kook soviva suurusega vaagnale, pane pann, põhi üleval, vaagna peale ja keera mõlemad koos ringi. Küpseta ka teist poolt 7–8 minutit. Libista valmiskook vaagnale ja lõika kääridega neljaks. Paku juurde tomatisalsat, ketðupit või meelepärast pastakastet. NB! Roale tõhusust lisav riivjuust riputatakse kihtide vahele seetõttu, et otse panni vastu puutudes läheks juust kõrbema ja omandaks ebameeldiva maitse.