Kiudainerikkad toidud

Kaerahelbe-banaanikoogid kahele 

Toidutare, 26. juuni 2005, 08:29
Öö jooksul kuhtunud energiavarusid igakülgselt täiendavad maitsvad koogikesed, mille juurde võite pakkuda kas keedist või mett, maitsestamata toorjuustu või muud meelepärast lisandit.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 dl petipiim või keefir
1.2 dl kiirkaerahelbed
2.5 dl jahu
0.5 tl söögisooda
0.5 tl sool
1 tk muna
1 sl õli
2 tk Banaan

Valmistamine
Sega kaerahelbed hapupiimaga ja lase 10 minutit pehmeneda. Sega suuremas kausis kuivad ained omavahel läbi ning kalla kaerahelbesegu peale. Klopi (suur) muna õliga kokku ja lisa taignale, sega hästi läbi. Lisa väikesteks tükikesteks lõigatud küpsed banaanid. Kui taigen tundub liiga paks, lisa paar lusikatäit vett. Küpseta taignast väikesel omletipannil keskmisel kuumusel ülepannikoogid, küpsetades alumist poolt umbes 4 minutit ja siis teist pool 1–2 minutit.