Küpsetised

Õunakook ingveri ja kookosega 

Maire Suitsu, 6. november 2008, 09:33
Järgneva koogi maitselisandite kooslus on üsna tavatu – ingver, kaneel, vanillsuhkur ja kookos; viimase asemel võite võtta ka peo vahel peeneks surutud mandlilaastud. Kattes nõutud hapupiima asemel sobib maitsestamata jogurt või pehmemaitseline keefir.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
150 g margariin
1.5 dl Kristallsuhkur
1 tk muna
3 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
KATE
500 g hapu õun
1.5 dl kookoshelbed
1 tl Kaneel (jahvatatud)
0.25 tl Ingver (kuivatud)
1 dl pruun suhkur
3 dl hapupiim
2 tk muna
2 tl vanillsuhkur

Valmistamine
Mikserda toasoe margariin võiga heledaks, lisa muna. Sega küpsetuspulbriga segatud jahu lusikaga juurde. Suru taigen madala pirukavormi põhjale ja külgedele. Lõika puhastatud ja kooritud õunad õhukesteks sektoriteks. Sega katteained omavahel kokku, kalla vormi. Küpseta alumisel ahjurestil 200° juures 35–40 minutit, kuni kate on hüübinud ja taignaservad pruunistunud

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee