Küpsetised
6. november 2008, 09:33

Õunakook ingveri ja kookosega

Järgneva koogi maitselisandite kooslus on üsna tavatu – ingver, kaneel, vanillsuhkur ja kookos; viimase asemel võite võtta ka peo vahel peeneks surutud mandlilaastud. Kattes nõutud hapupiima asemel sobib maitsestamata jogurt või pehmemaitseline keefir.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
150 g margariin
1.5 dl Kristallsuhkur
1 tk muna
3 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
KATE
500 g hapu õun
1.5 dl kookoshelbed
1 tl Kaneel (jahvatatud)
0.25 tl Ingver (kuivatud)
1 dl pruun suhkur
3 dl hapupiim
2 tk muna
2 tl vanillsuhkur

Valmistamine
Mikserda toasoe margariin võiga heledaks, lisa muna. Sega küpsetuspulbriga segatud jahu lusikaga juurde. Suru taigen madala pirukavormi põhjale ja külgedele. Lõika puhastatud ja kooritud õunad õhukesteks sektoriteks. Sega katteained omavahel kokku, kalla vormi. Küpseta alumisel ahjurestil 200° juures 35–40 minutit, kuni kate on hüübinud ja taignaservad pruunistunud