Kiudainerikkad toidud
26. juuni 2005, 07:34

Ahjupannkoogid oa-singivõidega

Eriti kasin, kuid sellest hoolimata üllatavalt maitsev roog. Ahjuplaadil küpsetatud kakukesed sisaldavad rasva vaid nii palju, kui seda on hapupiimas; seetõttu maitsevad nad kõige paremini kuumalt, kohe pärast ahjust võtmist.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
5 dl keefir või hapupiim
1 tl söögisooda
1 tl sool
5 dl neljaviljahelbed või täisterajahu
5 dl jahu
TÄIDIS
1 purk punsed oad
150 g taine sink
2 tk küüslauguküün
3 sl sidrunimahl
2 sl viinamarjaseemneõli
3 sl Murulauk
Cayenne'i pipar
sool
purustatud must pipar
roheline salat

Valmistamine
Nõruta ja loputa oad sõelal ning töötle köögikombainis koos ülejäänud ainetega ühtlaseks pastaks, maitsesta soovikohaselt. Pane neljaviljahelbed purustajasse või köögikombaini ja töötle jahuks. Sega juurde nii palju nisujahu, et kokku saaks 10 dl ehk liiter. Pane ahi soojenema 250°-le. Sega kõik ained taignaks ja moodusta sellest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 8 kooki. Küpseta neid umbes 13–16 minutit, küpsetamise algupoolel mõned korrad kahvliga läbi torkides. Kui koogid peavad sööjaid ootama, lao koogid üksteise peale, mähi pakk fooliumisse või toidukilesse ja hoia lahtise uksega ahjus. Aseta 4 kooki töölauale, kata igaüks paksult oapastaga, aseta peale paar salatilehte ning kata teise koogiga. Serveeri kohe.