Küpsetised

Kohupiima-õuna plaadipirukas 

Toidutare, 25. juuni 2005, 16:09
Purukattega kohupiima-õuna plaadipirukas

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
10 dl jahu
3.5 dl Kristallsuhkur
3 tl Küpsetuspulber
2 tl söögisooda
3 tl vanillisuhkur
300 g sulatatud margariin
2 tk muna
2.5 dl kefiir või hapupiim
KATE
6 tk hapu õun
1 sl Kaneel (jahvatatud)
750 g kohupiim
2 dl Kristallsuhkur
2 sl Sicilia sidrunimahl
3 tk muna

Valmistamine
Sega kuivad komponendid omavahel kokku, lisa sulatatud ja jahutatud margariin ja näpi või haki purutaoliseks taignaks; jaga see kaheks osaks. Pane ahi sooja 200°-le. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga nii, et kaetud on ka plaadi servad. Sega poole taigna hulka lahtikopitud muna ja kefiir, sega ühtlaseks taignaks ning kalla see ahjuplaadile. Klopi munad suhkruga lahti, lisa (soovi korral läbi sõela surutud) kohupiim ja sidrunimahl. Kui segu näib paks, lisa veidi piima või rõõska koort. Puhasta õunad ja lõika õhukesteks sektoriteks, lao need ühtlase kihina taigna peale, raputa üle kaneeliga. Kalla kohupiimasegu õunte peale, selle peale kalla purutaigen. Küpseta eelkuumutatud ahju keskosa 30...35 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee