Gluteenivabad retseptid

Riisi-puuvilja järelroog 

Toidutare, 25. juuni 2005, 15:48
See lihtne vormimaius valmib ilma želatiinita, kuna tärkliserikas ja kleepuv pudruriis hoiab külmas seisnud roa hästi vormis.

Koostisosad
62.5 g pudruriis
2.5 dl piim
0.25 dl Kristallsuhkur
0.25 tl vanillsuhkur
125 g värsked marjad
0.75 dl rõõsk koor 35 %

Valmistamine
Keeda riis suhkruga maitsestatud piimas pehmeks, lase jahtuda. Tükelda nõrutatud puuviljad või marjad umbes 5 mm suurusteks tükkideks; jäta mõned kaunistamiseks. Vahusta koor suhkruga tihedaks vahuks. Sega pool vahukoorest riisi hulka, lisa vanillsuhkur ja tükeldatud puuvili, sega hästi läbi. Kalla peale ülejäänud vahukoor, tõsta suure lusikaga õrnalt segamini. Vooderda vorm toidukilega ning tõsta riisisegu vormi; lase vähemalt 4 tundi külmas seista. Serveerimisel kummuta vaagnale, eemalda kile, kaunista marjade ja vahukoorega ning serveeri kohe.
 
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee