Gluteenivabad retseptid
25. juuni 2005, 15:33

Magus riisitarretis

Kaunis lumivalge järelroog, mille maitses annavad tooni sidrunikoor ja -mahl. Serveerige tarretise juurde sauseguriga valmistatud kiirkastet suhkrust ning külmutatud või värsketest marjadest. Rõõmsalt päikesekollase ja väga maitsva kastme saate aprikoosi- või virsikukompotist.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.25 dl vesi
0.25 dl pudruriis
1.5 dl piim
0.125 dl Kristallsuhkur
0.25 tk sidruni koor ja mahl
0.25 tl vanillsuhkur
0.75 tl Želatiin
0.125 dl vesi
0.5 dl rõõsk koor35 %

Valmistamine
Aja vesi keema ning lisa riis, kalla juurde ka piim ning lase vaevalt keevana pehmeks haududa.
Tavaliselt kulub selleks 40 minutit. Maitsesta suhkruga ja lase jahtuda. Riivi pestud ja kuivatatud sidrunilt peene riiviga kollane kooreosa, lõika vili põigiti pooleks ja pressi mahl välja. Paisuta zhelatiin vees ning sulata siis kuumas vesivannis. Mikserda puder taignakonksudega läbi, lisa leige zhelatiinilahus, sidrunikoor ja -mahl. Vahusta koor tugevaks vahuks, kalla pudru peale ning tõsta alt ülespoole kulgevate liigutustega segamini. Jaga segu kas kuude magustoidupokaali või tõsta ühte suuremasse vormi. Hõlbustamaks tardunud roa irdumist, vooderda vorm kahe pika ristamisi pandud toidukilepaaniga, tõsta kile lahtised otsad tarretise katteks. Lase külmas hüübida 4 tundi või järgmise päevani. Silu kilepaanide otsad vormi välisäärtele ja kummuta tarretis vaagnale. Tõmba seejärel kile vormi küljest lahti, tõsta vorm tarretise pealt ära ning eemalda lõpuks ka kile.