Gluteenivabad retseptid

Ahjus küpsetatud riisipuding 

Maire Suitsu, 8. mai 2008, 10:26
Siin on midagi paljude komponentide ja tavalisest veidi keerukama valmistusviisiga roogade austajatele.

Kogus: neljale

Koostisosad
2.5 dl eeltöödeldud riis
250 g maitsestamata toorjuust
350 g lahja kodujuust
2.5 dl piim
100 g või
1 dl Kristallsuhkur
1 tk Sidrunikoor
1 tk Apelsinikoor
4 tk muna
2 dl Riisihelbed
1 dl fariinsuhkur

Valmistamine
Keeda riis pakendi õpetuse järgi pehmeks. Aja piim kuumaks ja lisa väikeste lusikatäite kaupa toorjuust, 50 g võid ning kodujuust. Kuumuta segades, kuni toorjuust on sulanud. Lase leigeks jahtuda. Lisa suhkur, tsitrusekoor ning lahtiklopitud munad, sega hästi läbi. Viimasena sega juurde riis. Kalla rasvaga määritud, umbes kaheliitrisesse ahjuvormi. Sulata ülejäänud või. Sega riisihelbed pruuni suhkruga ja kata selle seguga vormiroa pealispind, nirista sulatatud võiga üle. Küpseta ahju keskosas 175° juures 30 minutit ehk kuni roog on peaaegu hüübinud ning vormi kergel sakutamisel liigub vaid keskelt. Serveeri jahtunult koos marjakastmega või paksema marjakisselliga. Kuna seda järelrooga keegi vaevalt argipäeval serveerima hakkab, valige küpsetamiseks vorm, mis sobib kanda ka pühapäeva- või peolauale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee