Banaani-iirise tort emale
Kiudainerikkad toidud
3. märts 2010, 09:35

Banaani-iirisetort emale

Suussulav tort, milles iirise ja banaani maitse kooslus on ületamatu.

Põhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
50 g purustatud mandleid
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks:
piima
veidi vanillisuhkrut
Täidis:
3-4 banaani
1 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut
Iiriseglasuur:
1,5 dl vahukoort
3/4 dl suhkrut
3/4 dl fariinisuhkrut
2 tl võid
1 tl vanillisuhkrut
Külgedele:
2 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut

1. Vahustage munad ja suhkur ning lisage omavahel segatud kuivained. Valage taigen võitatud ja jahuga ülepuistatud vormi. Küpsetage 175 kraadi juures 30-40 minutit. Kui tordipõhi hakkab pealt tumedaks tõmbuma, katke see küpsetuspaberiga.
2. Võtke ahjust välja, laske veidi jahtuda ja kummutage vormist välja. Lõigake kolmeks ja immutage maitsestatud piimaga.
3. Vahustage koor ja maitsestage suhkruga, viilutage banaanid. Pange tort serveerimiskandikul kokku, kihtide vahele vahustatud koor ja banaaniviilud.
4. Segage potis koor, suhkur ja fariinisuhkur. Keetke madalal kuumusel aeg-ajalt segades, u 20-30 minutit, kuni külma vette tilgutatud iiris tardub. Segage või ja vanillisuhkur iirisesegusse ja valage segu tordile.
5. Vahustage koor, maitsestage suhkruga ja katke tordi küljed.