Küpsetamata magustoidud

Pruun banaani-maasikatort 

Toidutare, 25. juuni 2005, 12:30
Pruun banaani- maasikatort 
Tordivõistlusel osalenud retsept.

Põhi:
4 muna
4 spl suhkrut
4 spl nisujahu
3 spl tärklist
3 spl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
kanget kohvi põhja immutamiseks
Täidis:
400 g rasvata kohupiimapastat
3 banaani
2 dl vahukoort
3 spl suhkrut
6 tl zhelatiini
veidi vett
2 tl vanillsuhkrut
Kaunistus:
2 dl Knorri Vispi kreemi
2 tl suhkrut
veidi vaniljesuhkrut
beseekypsiseid
maasikaid
kookos-
helbeid
Valmistamine:
Põhjaks pruun biskviit 26cm lahtikäiva servaga vormis. Küpsetatud 200 kraadi juures 10 minutit. Jahtunult võtsin vormist välja, lõikasin kaheks kihiks, ühe kihi panin vormi tagasi, immutasin kohviga. Täidise jaoks purustasin banaanid kahvliga, mikserdasin need koos kohupiimapasta ja suhkrutega ning niristasin mikserdades hulka eelnevalt sulatatud zhelatiini. Lõpuks segasin hulka vahustatud koore. Kui segu hakkas tarduma, kallasin selle vormi tordipöhjale. Peale surusin kergelt teise poole põhjast ja immutasin ka selle kohviga. Katsin pealt toidukilega ja panin homseni tarduma külma.
Homme võtan tordi vormist, katan vahukoorega. Küljed katan veel kookoshelvestega. Pealt kaunistan beseeküpsiste ja sügavkyülmast vöetud maasikatega. Siis peaks tort olema esitlusvalmis.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee