4 muna
1 1/2 dl suhkurt
1 dl nisujahu
1 dl maisi- või kartulijahu
1 spl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
3 dl piima
1 muna
1 spl suhkrut
1 spl kartulijahu
1 spl vanillsuhkrut
2 dl vahukoort
Tordi peale:
175 g martsipani
Trühvlid:
2 tl lahustuvat kohvi
2 spl tumedat rummi
125 g šokolaadi
60 g võid
2 spl tuhksuhkrut
1 spl vahukoort
3-4 spl kakaopulbrit
Põhjaks vahusta muna ja suhkur, Lisa jahu ja küpsetuspulbriseos. Sega tasaseks. Küpseta 175 kraadi juures umbes 30 - 40 minutit. Lõika jahtunud tordipõhi 3-ks osaks ja niisuta tordi kihte piimaga, millesse on segatud maitse järgi veidi suhkurt ja vanillsuhkrut. Kahele alumisele põhjale pane kõigepealt moos (oma soovi kohaselt), siis vanillikissell ja pudiks hõõrutud banaan (tordi peale kokku 4 tk.). Kisselli valmistamiseks sega täidise ained (va vanillsuhkur ja vahukoor) külmalt omavahel ja kuumuta kuni keemiseni. Jahtunut kissellille lisa vahustatud koor ja vanillsuhkur. Kaanele st. tordi kõige pealmisele põhjale lisa veidi vanillikisselli ja pane martsipan kaaneks peale. Rulli tainarulliga martsipan laua peal ümmarguseks (pane tuhksuhkurt laua peale, siis martsipan ei jää laua külge kinni). Tõsta martsipan noa abiga tordi peale. Jäta väike tükk martsipani roosi tegemiseks. Kaunista tort oma soovi kohaselt roosilehtedega või martsipaniga.
Sokolaadist lehed: mittemürgistele kuivadele taimelehtedele pintseldada šokolaadi ja panna u. tunniks külmkappi. Kui sokolaad on lehtedel korralikult tardunud, tõmba uus šokolaadikiht peale ja pane jälle külmkappi. Kui teine kiht on ka ära tardunud, tõmba taimelehed ettevaatlikult šokolaadivõõba alt ära.
Trühvlite valmistamiseks sega omavahel rumm ja lahustuv kohv. Sulata šokolaad ja lisa sellele kohvi-rummisegu. Jahuta. Vahusta või ja suhkur, lisa sellele šokolaadisegu ja koor. Pane u. 40 minutiks külmkappi. Peale seda tee šokolaadimassist käte vahel pallikesi ja keeruta neid kakaopulbris. Pane jälle natukeseks ajaks külmkappi.
Kommentaarid (0)