Kalatoitude retseptid

Äädikaräimed õlis 

Toidutare, 27. mai 2005, 09:16
Äädikaräimed õlis. Kalasuupiste, mis viib keele alla.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
värske räim
Sibul
30% äädikas
taimeõli

Valmistamine
Puhastatud räimed panna üheks ööks verisoola. 1 kg kalade kohta võtta 100 g (5 sl) jämedat soola. Kalad loputada külmas vees korralikult ja nõrutada. Sibul koorida ning viilutada. Äädikast ja veest valmistada lahus - 1 l vee kohta 2 sl äädikat. Siia võib segada ka maitseaineid (terapipart, vürtsi, loorberit), kuid saarlased teevad äädikaräimi ilma vürtsideta (tavaliselt ka ilma sibulata). Nõrgunud räimed laduda sibulaviiludega vaheldumisi klaas- või emailnõusse ja valada äädikalahusega üle. Panna jahedasse ning hoida mõni tund. Kalad sobivad nüüd niisamagi süüa, näiteks keedetud kartuli ja rukkileivaga. Võib aga kalad nõrutada, panna kaussi ning valada peale veidi head taimeõli. Kaussi raputada ja hoida veel mõni tund jahedas. Ja ongi valmis kalasuupiste, mis keele alla viib.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee