Äädikaräimed õlis
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
värske räim
Sibul
30% äädikas
taimeõli
Valmistamine
Puhastatud räimed panna üheks ööks verisoola. 1 kg kalade kohta võtta 100 g (5 sl) jämedat soola. Kalad loputada külmas vees korralikult ja nõrutada. Sibul koorida ning viilutada. Äädikast ja veest valmistada lahus - 1 l vee kohta 2 sl äädikat. Siia võib segada ka maitseaineid (terapipart, vürtsi, loorberit), kuid saarlased teevad äädikaräimi ilma vürtsideta (tavaliselt ka ilma sibulata). Nõrgunud räimed laduda sibulaviiludega vaheldumisi klaas- või emailnõusse ja valada äädikalahusega üle. Panna jahedasse ning hoida mõni tund. Kalad sobivad nüüd niisamagi süüa, näiteks keedetud kartuli ja rukkileivaga. Võib aga kalad nõrutada, panna kaussi ning valada peale veidi head taimeõli. Kaussi raputada ja hoida veel mõni tund jahedas. Ja ongi valmis kalasuupiste, mis keele alla viib.
Kommentaarid (0)