Hommikusöögi retseptid
27. mai 2005, 08:51

Tomatimarinaad räimepihvidele

Punane marinaad räimepihvidele ja praetud räimedele.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 tk Porgand
1 tk Sibul
1 tk petersellijuur
1 tükike sellerijuur
3 sl tomatipüree
3 sl hea taimeõli
2 dl vesi või kalapuljong
4 tera Must pipar
3 tera Vürts
1 leht Loorber
1 tükike Kaneelikoor
sool
suhkur
1 sl 30 % äädikas

Valmistamine
Ribadeks tükeldatud sibulat ja porgandit kuumutada taimeõlis, kuni sibul muutub klaasjaks, lisada samuti ribadeks lõigatud peterselli- ja sellerijuur, tomatipüree ning kuumutada tasasel tulel, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Vesi või kalapuljong kuumutada keema, lisada vürtsid ja keeta umbes 5 minutit, lisada kuumutatud köögiviljad, maitsestada soola ja suhkruga ning kuumutada tasasel tulel veel mõni minut. Lõpuks lisada äädikas. Räimepihvid laduda klaas- või emailnõusse, tõstes iga kihi vahele jahtunud marinaadi. Marineeritud räimepihve võib süüa juba mõni tund pärast marineerimist, kuid siis pole need veel läbini ühtlase maitsega. Parem on lasta pihvidel marinaadis seista paar ööpäeva. Marineeritud räimepihve võib serveerida koos marinaadkastmega või ilma. Lisandiks sobib maitseroheline, keedetud kartul, lehtsalat või mõni muu salat.