Küpsetised

Šokolaadipõhjaga kohupiimapirukas 

Toidutare, 15. märts 2011, 12:03
Šokolaadipõhjaga kohupiimapirukas 
Šokolaadimaitseline pirukapõhi sobib suurepäraselt puuvilja-kohupiimakattega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
1 dl fariinsuhkur
1 tk muna
2.5 dl jahu
2 sl kakaopulber
100 g või
TÄIDIS
1 väike purk(425 g) pirnikompott
3 tk muna
4 sl sidrunimahl
2 dl tuhksuhkur
1.5 sl kartulijahu
250 g kohupiim
2 dl hapukoor

Valmistamine
Vahusta toasoe või fariinsuhkruga. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained ning sega tainaks. Vajuta 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Eelküpseta koogipõhja ahjus 200°C juures 10 minutit, tainapõhi enne küpsetusubadega kattes. Eemalda seejärel küpsetusoad.
Lõika kompotipirnid pisikesteks tükkideks. Vahusta omavahel kõik katteained ja kalla eelküpsetatud põhjale. Küpseta ahjus 175°C juures 50 minutit või kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.
Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee